zaterdag 19 maart 2016

Project TALENTEN

Maandag start de projectweek rond TALENTEN.
De kleuterschool had in overleg beslist om samen een prentenboek uit te werken: " Ik wil 2 verjaardagen " Enige voorwaarde : we moesten drama, beeld, muziek, media, ...gebruiken. Dus werd er gekozen voor een toneeltje, waar iedereen een taak voor kreeg.
De kleuters van juf Bea en juf Inge gaan het decor maken : verjaardagsvlagjes, cadeautjes, taart.
De kleuters van juf Cristel gaan de muziekinstrumenten maken en liedjes aanleren.
En wij gaan dan het verhaal dramatiseren : toneel spelen, en ook media in verwerken .


De start : het boek

De juf heeft het boek vertelt, nog eens vertelt, ... en besproken met de kleuters. Nadien maakten we er onze eigen tekst van. Ook daar moesten ze meedenken over het scenario. En ook de rollen moesten verdeeld worden.

We gaan ook gebruik maken van 2 vertellers. Om hun tekst niet te vergeten, gaan we werken met pictokaarten. Samen met juf Anja zochten ze op de computer afbeeldingen, die ze dan kunnen " lezen " als verteller.


We moesten er ook media in verwerken. Dus gingen we aan het filmen. Hiervoor trokken we naar buiten.De filmpjes krijgen jullie nog niet te zien, maar wel al wat sfeerbeelden.

Herfst - en ja, het regende ook  op moment van filmen :)


De winter
 De lente
 De zomer

In de klas werden opnames gemaakt die we gaan gebruiken in ons toneeltje. Ons Fatoumata vond het allemaal erg grappig :)
En kijk eens wat een mooie taart we hebben gekregen van juf Bea. Met zo'n taart willen de prinsesjes wel elke dag jarig zijn.


Wij hebben ook al heel wat geoefend in de zaal. En het spreken doen we natuurlijk in de micro. Ook dat vinden ze leuk.En al zeg ik het zelf, er zitten acteurs bij met een rol op hun lijf geschreven. En de kinderen genieten ook echt van het spel. 
Vrijdag treden we op voor de grote school. Als alles goed verloopt, zal juf Nele ons toneel ook filmen, en krijgen jullie dan ook het eindresultaat te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten