zaterdag 23 december 2017

Licht en donker

Met een lach en een traan zijn we gestart voor de laatste 2 weken van het jaar.
Ik kreeg van de kinderen een prachtige kaart cadeau, vol hartjes ( met dank aan meester Patrik en juf Anja ), en ook de voorbije 2 weken kwamen de knuffels. Zalig !!

Wij werkten de voorbije 2 weken rond "licht en donker "

Wat we niet uit het oog mochten vergeten, is ons cadeautje voor mama en papa.
We maakten een lichtpotje. Met touw versierden we een glazen potje, waar jullie een kaarsje kunnen instoppen. Dit was niet zo evident om het touw rond het potje te krijgen ( oefenen fijne vingermotoriek ).
We kozen zelf de kleuren touw en de bijhorende glitters.

Letterherkenning : letters vormen tot woorden in thema kerstSchilderen met fluo- en glitterverf. Nadien maken we hier sterslingers van om de klas te versieren.
Ook een nieuwjaarsbrief werd gemaakt, en de enveloppe werd versierd.
De basis hiervoor was het uitprikken van een kerstboom. Nadien versierden de kleuters zelf, naar eigen smaak met het materiaal dat aangeboden werd.Op de mat maakten we pakjes met clics.
Onze pakjes


Kan je raden wie eronder verstopt zit??


Hihi, het zijn Sofia en Eden


In de vrije hoek mochten we letterlijk "vrij " aan de slag. De kastinhoud werd gewijzigd, en met al het materiaal maakten onze creatievelingen de mooiste stukjes die ze mee naar huis mochten nemen.

Slingers maken van onze sterren
We werkten met licht, maar ook heel vaak werd het licht uitgedaan. Werken in het donker, het was eens iets anders.Kleuren in spiegelbeeld. Wiskundig inzicht en tellen was hier de boodschap
Schilderen met lichtgevende fluoverf. Dit had succes, want velen vroegen om het nadien nog eens te doen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten