zondag 27 mei 2018

1ste leerjaar - werken

Vorige week zijn we gestart met het leren over " het 1ste leerjaar ". Dit thema is iets waar de kleuters zo naar uitkijken. Groot zijn, leren lezen, schrijven, rekenen, ...

De juf vertelde het prentenboek " een doos met een geheim ". Dit ging over de kikkerklas ( 3de kleuterklas ) die werd uitgenodigd in de olifantenklas ( 1ste leerjaar).
Het leek ons een leuk idee om ook eens een dagje te gaan werken in het 1ste leerjaar.

Daarom maakten we eerst een kikkerhoedje ( oefenen fijne motoriek )

En toen onze hoedjes klaar waren, trokken we donderdagnamiddag naar het 1ste leerjaar

We brachten onze stoel mee, want het was de bedoeling dat we er rook gingen zitten en mee mochten werken, niet alleen kijken natuurlijk.


Allemaal enthousiaste, flinke kleuters die in het 1ste leerjaar plaatsnamen.
Samen gingen ze aan de slag : knippen , kleven, lezen, tellen, ... We deden het allemaal samen. En ja hoor, ze hielpen elkaar waar nodig was.
Enkele sfeerbeelden :
 Dit is wat we er deden :

Taal : Woordkaartjes knippen , het 1ste LJ leest ze voor, wij kleven ze onder de juiste prent. En nadien schrijft het 1ste het woordje op.


Rekenen : Tellen en bijtellen. Nadien zoeken we het cijfer dat bij de uitkomst hoort , en we kleven evenveel schildpadjes ernaast.

Het was een superfijne ervaring om eens mee te maken in het 1ste leerjaar.
Einde schooljaar doen we dit nog eens over. Dan schuiven we door, zonder de juf. Zij verwelkomt dan de kleuters van K2 in onze klas. 

En ook al zaten we in 2 klassen verdeeld, toch willen we jullie erop wijzen dat dit nog niet de klasindeling is naar volgend schooljaar toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten