donderdag 16 februari 2017

werken in thema dino's


Voor ons volgend thema , begon alles met een ei.... Een ei van.....?
Na even in het water te hebben gezet, barstte het ei open en zagen we een dinoWij gingen ook aan de slag. Met een ballon, en heel veel knoeien, bekwamen wij ook een ei.
Hiervoor moesten de kinderen hun handen in de lijm duwen, en de ballon vol smeren met behangerslijm. Er klonk eerst heel wat " eikes, ieuw , vies " in de klas. Nadien ging het over tot gegiechel en " dit is leuk juf "


Toen de eieren klaar waren, kwamen we tot het besluit dat er ook effectief een dino in ons ei moest zitten. Dus maakten we er eentje met een lange nek : de brachiosaurus. Hiervoor bekleefden we een koker krantenpapier, en deze pakten we in met stof, en jawel, heel veel lijm


Al vrij snel werd de nieuwe emmer clics opgemerkt : eentje om dino's te maken.


Aan de hand van een stappenplan en met de hulp van de juf , bouwden we 2 verschillende dino's. Hier namen we wel veel tijd mee in beslag. Maar de kinderen vonden het o zo leuk. En dit is uiteindelijk ook leren.
In de zandbak mochten we spelen met de grote, plastic dino's
En op de mat puzzelden we dino's door verschillende vormen samen te voegen tot 1 geheelAan de spelletjestafel knipten we een afbeelding van een dino, die we nadien puzzelden
Aan de schrijftafel tekenden we dino's. Dit kon met sjablonen, of met een echt stappenplan.
Er werden ook al wat spelletjes gespeeld : memory, domino,...Aan de knutseltafel maakten we een collage : vrij knippen en kleven - zo bekomen we een dino

Hier zie je hoe we een dino leren tekenen volgens stappenplanDe juf had ook heel wat playmobile mee van thuis. Hier speelden we uiteraard veel mee.
We probeerden de vulkaan te laten uitbarsten, of een dino te vangen in een kooi, ...
En samen vervolledigen we een skelet


Aan de schildersborden tekenen we het skelet van de dino. Dit doen we met penselen en kraspennen in verschillende diktes. We beginnen met een dikke lijn, en maken steeds een dunnere lijn.
We maakten leeskaarten. Deze gaan we bij ons klasmuseum zetten. Zo kunnen de bezoekers "lezen" wat ze zien.Er werd ook een meteoriet gemaakt, en een vulkaan.
Van de mama van Lena kregen we witte vlokken. door deze te bevochtigen, kleefden deze aan elkaar.
Hiermee konden we skeletten maken.

We speelden een spel om de fijne motoriek te oefenen. Vang de dino- eieren , maar maak de dino niet boos....

En plots zaten we met een triceratops in de klas...


Vrij tekenen met de sjablonen op de schrijfborden
Geen opmerkingen:

Een reactie posten