zondag 19 maart 2017

Werken in thema " het huis "

Aan de schrijftafel tekenden we een huis, om nadien de bakstenen te knippen en op te kleven. Ook de dakpannen werden erop gelegd.
Aan de computers probeerden we huizen na te bouwen, met grote en kleine blokken. En deze moesten we ook op de juiste plaats zetten ( oriƫntatie )
We bouwden heel wat gevels met onze bouwblokken. En hadden hierbij oog voor ramen en deuren. Ook zorgden we dat de stenen halvelings op elkaar lagen, anders viel onze muur om.We speelden het gezelschapsspel rond het huis. Hierbij gingen we op zoek naar heel wat voorwerpen uit het huis. Deze moesten we verwoorden, en nadien op zoek gaan naar de juiste kamer.

Nog wat huizen bouwen, deze keer met staafjes.We kregen ook smart games voorgeschoteld. Hier moesten we met een beperkt aantal blokken een constructie bouwen. Dit bleek niet altijd even makkelijk, we moesten er goed over nadenken.


En ja hoor, ook de clics was weer in trek.
Huizen bouwen volgens plan.


Zoals de timmerman in huis werkt, gingen wij aan het werk met hamertjes.


Emilie maakte met de 4 gevels 1 groot huis.


En met magneetschijfjes maken we een huis na.

We probeerden ook andere spelletjes uit : spiegelingen. Ook hier werd het goed nadenken. 1 helft konden ze nabouwen volgens opdrachtkaart. De andere helft moesten ze kijken en spiegelen.


Gelukt !Enkele van onze gemaakte huizen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten